GENER 2024

Peralba instal·la plaques fotovoltaiques a les seves instal·lacions de Berga

En el transcurs dels últims anys s’han posat en boca de tothom conceptes com la sostenibilitat i la responsabilitat ambiental. Es comparteix, de forma més o menys majoritària, l’opinió que ens cal un sistema més eficient, més net i més renovable, aplicat en qualsevol fase i procés de la quotidianitat del dia a dia.


En el cas del consum elèctric, la font de transformació principal no és, ni en bona mesura, renovable. L’energia solar fotovoltaica, però, és la porta cap a un futur energètic més sostenible. A nivell mundial, la capacitat instal·lada d’energia solar fotovoltaica ha experimentat un creixement exponencial degut a les noves voluntats polítiques.

Hi ha un llarg recorregut de normativa que regula aquesta font inesgotable, i que actualment podem dir que a Catalunya, a l’estat Espanyol i a tota la comunitat europea, facilita i procura maximitzar la seva instal·lació.


Recentment, Peralba ha fet un pas cap a la sostenibilitat i ha instal·lat plaques fotovoltaiques a les seves instal·lacions de Berga. Aquesta iniciativa reflexa el compromís de l’empresa amb la responsabilitat ambiental i la seva contribució a la transició cap a fonts d’energia renovables. 

La instal·lació fotovoltaica té una capacitat total de 66kW nominals. D’aquesta manera, s’han instal·lat 176 mòduls fotovoltaics de 450Wp de la marca Sharp i dos inversors Salicru de 33kW cadascun d’ells. Els panells estan ubicats a la coberta de Comercial Peralba Berga amb una orientació Sud-Est. Aquesta instal·lació disposa de tots els elements de protecció segons la normativa vigent, tant de la part de continua com d’alterna. A més, es disposa d’un sistema de monitorització per poder supervisar l’estat actual de la instal·lació, consultar dades històriques i monitoritzar en temps real la potència fotovoltaica produïda, la consumida per les cargues i la consumida o injectada a la xarxa elèctrica. 

El projecte està acollit al programa d’incentius del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU.


Segons la resolució parcial d’atorgament de subvencions en el marc de Resolució ACC/3662/2021, del programa per a actuacions per a l’execució de diversos programes d’incentius lligats a l’autoconsum i a l’emmagatzematge, amb fonts d’energia renovable, s’ha atorgat a Comercial Peralba S.A la quantitat de 20.360,338€ per la seva instal·lació fotovoltaica ubicada a les oficines i magatzem de la població de Berga. Aquest import representa un 35% de la inversió inicial.


Peralba té plans de continuar invertint en iniciatives sostenibles i espera inspirar a altres organitzacions a seguir el seu exemple i contribuir per un futur més verd. Es preveu iniciar aquest 2024 els projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a les naus de Vic i Igualada.  També et pot interessar

No t’oblidis subscriure’t per rebre
les novetats i les nostres ofertes al teu e-mail!