DESEMBRE 2021

Ajuts a l'autoconsum i emmagatzematge amb fonts d'energia renovable

El 14 de desembre, l’ICAEN va publicar al DOGC la Resolució ACC/3662/2021 per la qual es fa pública la convocatòria de l’any 2021 per a la concessió d’ajuts del Programa per a actuacions per a l'execució de diversos programes d'incentius lligats a l'autoconsum i a l'emmagatzematge, amb fonts d'energia renovable, i a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència. Aquests ajuts es regeixen per les bases reguladores contingudes en el RD 477/2021, de 29 de juny.

El tràmit per sol·licitar ajuts per a l’autoconsum i a l’emmagatzematge amb fonts d’energia renovable i a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial, obert el passat 15 de desembre, es va suspendre degut a una incidència tècnica en els sistemes informàtics derivada del volum de sol·licituds rebudes.

La solució per resoldre la incidència amb garanties va ser segregar la tramitació per programes en dos blocs i aplicar dues tecnologies diferents en cada cas.

D’aquesta manera, el dimarts 21 de desembre a les 9:00 es va tornar a obrir la tramitació d’ajuts per als programes 1, 2 i 3 que s’adrecen al sector serveis i altres sectors productius. Les entitats locals i el sector públic i les entitats sense ànim de lucre que realitzin activitat econòmica per la qual ofereixin béns i/o serveis en el mercat estan incloses dins dels programes 2 i 3.

Per als programes 4, 5 i 6, adreçats a particulars, administracions públiques i tercer sector que no realitzin activitat econòmica per la qual ofereixin béns i/o serveis en el mercat, la tramitació es reprendrà el 10 de gener de 2022. Aquelles persones usuàries que van poder finalitzar el tràmit de sol·licitud correctament abans de la incidència, no hauran de tornar a tramitar l’ajut.

Més informació sobre els terminis de la sol.licitud

 

Trobareu més informació a la web de l’ICAEN

Web informativa


No t’oblidis subscriure’t per rebre
les novetats i les nostres ofertes al teu e-mail!